СКРИТА КАМЕРА – ПОЛЗИТЕ ОТ НЕЯ

0
569

Ако сте решили да сложите някъде скрита камера, първото, което трябва да знаете, е с каква цел ви е нужна тя.
Най-голям интерес към скритите камери се наблюдава от хора, притежаващи бизнес, адвокати, родители.

• Безопасността и охраняването на дома ви е от основна важност. Ако отсъствате от къщи, се притеснявате за безопасността на вещите и имуществото си. Скритата камера е удачно средство за наблюдение от разстояние или за съхранение на запис от минал период. Има различни видове скрита камера – някои предлагат онлайн наблюдение чрез ваше мобилно устройство, а други само правят запис на случващото се.

Ако имате малко дете и сте наели детегледачка, имате някои притеснения – дали можете напълно да и се доверите. Дали не говори твърде дълго по телефона, дали се сеща да даде храна на детето ви, дали го наблюдава докато играе. В този случай скритата камера е идеално решение. Така и детегледачката ще бъде по –съзнателна, знаейки, че е наблюдавана, и вие ще сте по-спокойно, че виждате действително какво става. За вас е важно и да наблюдавате поведението на детето ви, докато ви няма.
Ако децата ви са големи и са сами, все ви притеснява какви ги вършат вкъщи. Дали не правят „забранени” неща; дали спазват задълженията си; дали не гледат нецензурни предавания; дали си канят гости без позволение и още и още. Сами можете да допълните списъка. Скритата камера отново е отлично помощно средство, което ще подейства добре за самодисциплината на децата и за вашето спокойствие.
Имате съмнителни съседи, които не искате да се възползват от дома ви, докато ви няма?
Или имате бизнес и се притеснявате за имуществото ви, когато няма никой в сградите. Или искате да наблюдавате персонала, когато ви няма?
Скритата камера е подходящият отговор.

Ако тези въпроси се отнасят за вас, със сигурност сте пред крачката да закупите скрита камера.
За целта, първо трябва да проверите и решите:
• Къде точно може да се постави вашата скрита камера?
• Каква скрита камера ще ви трябва? С какви функции?
• Безжична или скрита камера с кабел?

Преди да пристъпите към закупуването на скрита камера, трябва да проучите какви са местните закони за ползването на такива. Последното нещо, което искате, е ползването на скрита камера за целите на вашата сигурност, да ви отведе в съда.

Ето кои са основните видове скрита камера, според предназначението им, които са разпространени:
 Камера за наблюдение на деца
 Скрита/ невидима за окото/ камера
 Професионални камери
 Камери тип купол
 Скрита камера с кабел
 Безжична скрита камера
 Скрита камера с черно-бял запис

Най-важното е да си изясните причината, поради която ви е нужна скрита камера. Ако не можете да посочите разумна причина, по –добре не го правете. Ще си навлечете повече неприятности и паранои.