Природни методи за почистване, избелване и заздравяване на зъбите

0
923

Хигиена на устната кухина е един от съществените фактори за здравословен начин на живот. Всеки от нас мечтае да има бели зъби и красива усмивка. За тази цел обаче трябва да се научим да полагаме специални грижи за зъбите си. Това не означава само да ходим на прегледи при зъболекар. Това означава да търсим различни начини да почистваме зъбите си, така че да ги поддържаме здрави. В тази връзка, има някои природни методи, които си струва да опитаме. Ето кои са те:

1.Да хапваме повече твърди храни. Например някои плодове и зеленчуци като ябълки, круши, моркови, целина и други почистват и избелват зъбите. Ето защо може да помислите за една здравословна диета, в която да включите тези полезни за здравето храни.
2.Да увеличим консумацията на млечни продукти. Научни изследвания показва, че продукти като прясно мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал съдържат минерали, които допринасят за красивия външен вид на зъбите. Такива минерали са калцият и фосфорът, които заздравяват зъбния емайл и поддържат зъбите бели. Колкото по-здрав е зъбния емайл, толкова по малък е риска от заболявания на зъбите.
Природни методи за почистване, избелване и заздравяване на зъбите 13.Да хапваме повече ягоди. За никого не е тайна, че в ягодите се съдържа така ценната за зъбите ни ябълчена киселина. Тя помага за заздравяването на венците и почиства зъбите от натрупаната плака. Поради тази причина и ягодите се смятат за естествено средство за избелване на зъбите. Например можем да счукаме половин чаена лъжичка ягоди и да ги смесим с бакпулвер. Получената смес можем да положим върху зъбите си и да изчакаме 5 минути. След това само трябва да изплакнем с вода и ще имаме невероятен избелващ ефект върху зъбите.
4.Да използваме метод за избелване на зъбите чрез бакпулвер. Има различни средства за избелване и почистване на зъбите един, от които е използването на бакпулвер. Някои експерти смятат, че честото използване на бакпулвер за почистване и избелване на зъбите може да има увреждащ ефект върху тях. Въпреки това обаче, ако използвате този метод умерено, може да постигнете невероятна белота и здравина на зъбите. За целта може да смесите бакпулвера с кислородна вода или сол и с помощта на четка за зъби да почистите зъбите си перфектно. Друга алтернатива е да използвате бакпулвер заедно с лимонов сок. Ефектът ще бъде не по-малко заздравяващ и почистващ.
Опитайте тези методи и сами ще се уверите в тяхното уникално заздравяващо действие!