Остров Палмира – Малко известни факти (снимки)

0
746

Малко известни факти за Остров Палмира

Легендата разказва, че О-в Палмира е прокълнат, тъй като на него са се случвали много трагични събития. Говори се, че тук е заровено голямо пиратско съкровище, за което казват, че е прокълнато. На острова са установени многобройни смъртни случаи. Край него са корабокруширали много пиратски кораби, говори се, че на острова е имало военно настъпление и масово изселване.

В същото време Остров Палмира е признат за един от най-красивите и екзотични острови. Тук умело се съчетават мистериозни суеверия и райски гледки по целия остров.

Остров Палмира е необитаем, разположен в северната част на Тихия океан. Площта му е 6,56 km2 и е под владението на САЩ. През 1802г капитан Саул, който е английски мореплавател, открива острова и дава името му Палмира, това е името и на неговия кораб.
По време на втората световна война, островът е използван от американските войски като летище за военновъздушни нападения срещу Япония.
Палмира “ражда“ и „отглежда“ много екзотични растения, като бадемово дърво и кокосово дърво. Една истинска малка джунгла с много пални и екзотична растителност.