Огледалото – един от най-важните атрибути в банята

0
130
огледалото

Огледалото – един от най-важните атрибути в банята

На пазара за бани има всякакви огледала в най-разнообразни форми и размери. Има огледала с рамка и без рамка, правоъгълни, овални, кръгли или в друга форма. Новите модерни огледала, които се предлагат на пазара вече са с вградено LED осветление отстрани или отгоре, което в повечето случаи е напълно достатъчно за добрата осветеност на пространството около огледалото. Има дори модели с повече от една лампа, както и такива с цветно осветление. Вградените лампи също са доста разнообразни и са най-различни модели. Можете да изберете огледало с дифузер за светлината, с помощта на който да намаляте и увеличавате осветлението, когато си пожелаете.

И все пак най-важната функция на едно огледало в банята е не само да се огледаме в него, но и то да отразява светлина. Като казваме светлина, нямаме предвид само изкуственото LED осветление, но и естествената такава, ако има наличие на прозорец, например. Помещението става много по осветено, когато има огледала. Огледалото, освен това, кара банята да изглежда по-голяма, по-просторна и по-ярка.

Огледалото в банята е един от най-важните елементи, когато става въпрос за интериорния дизайн. Друг интересен момент е, че можете да ги ползвате, за да отразите например нещо интересно или някакъв обект в банята, създавайки допълнителен акцент към него. Също ще бъде добре да комбинирате мебелите и огледалата в банята, както и аксесоарите, всичко да бъде в един стил. Ако имате баня в традиционен стил тогава можете да сложите огледала с рамки в овална форма.

Ако държите на модерния дизайн за баня най-добрия вариантса заоблените или леко скосени огледала, които може да бъдат и без рамка.

Много е важно да изберете точен и подходящ размер за огледало в банята. Гледайте по възможност да не е по-широко от мивката или шкафа, над който е поставен. В случай че сте купили огледало със странично осветление и то се подава отстрани, не се притеснявайте, това не би трябвало да е проблем.
Чрез огледало или повече огледала можете да промените коренно атмосферата на всяка баня. В комбинация с лед осветление банята става неотразима, по-обширна и уникална.