Няколко лесни упражнения за премахване на целулита (видео)

0
1449

Почти всяка втора жена има проблем с целулита. Всяка от нас е чела тонове статии за това как да се отърве от неприятния целулит. В тази статия ще се опитаме максимално стегнато да Ви предложим подходящите храни, тренировки и продукти, които да прилагате, за да има видим резултат до 1 месец. Целулитът е много упорит, но ние също трябва да сме, за да се преборим с него. Ако нямате финансовата възможност да закупите пакет за антицелулитни процедури, тук ще Ви представим, няколко опции за борба с целулита в домашни условия и с лишения от страна на храна и напитки.

Като за начало ще трябва да отделяме по няколко минути на ден за антицелулитен масаж върху проблемните зони. Масажа трябва да се прави от горе надолу, което ще рече, че масажирате с кръгови движения от стъпалата към бедрата. Движенията трябва да са изцеждащи и поглаждащи.

За по-голяма ефективност може да използвате антицелулитен крем. Продуктите на Кройтерхоф са много евтини и доста ефикасни. Цената на антицелулитен крем е 10 – 11 лева. Ексфолиация може да си правите и с утайка от кафе. Утайката смесете с малко вода и масажирайте по горе споменатия начин. Масажирайте проблемните части около 10 мин.
Кардио тренировките и някой упражнения за крака и дупе, помагат много за по-бързото премахване на целулита. Не се натоварвайте до припадък, необходими са 45-60 мин, от три до пет пъти в седмицата. Скачането на въже е добро упражнение срещу целулит, комбинирайте с махоре, напади, упражнения за вътрешно и външно бедно и клекове.


Източник на видео: www.youtube.com
Правило N1 си остава и културата ни на хранене, която имаме. В менюто Ви трябва да присъстват много плодове и зеленчуци. Наблегнете на краставици, целина магданоз, аспержи и патладжан, те помагат на организма да не задържа вода.
Пийте много вода по 2 литра на ден, може и зелен чай, който помага за изгарянето на излишните мазнини, които имаме.
Яжте лимон, или изцеждайте лимонов сок в водата си за пиене. Лимона спомага за изчистване на черния дроб, която намалява нивата на естрогена. Яжте чесън и лук, те понижават инсулина, и предпазват от появата на целулит.
Забравете за тестените и сладки храни, както за алкохолни и безалкохолни напитки. Ако Ви се прияде сладко хапнете една лъжичка домашен мед.
Да бъдем упорити и да преборим целулита.

Автор:Л.Антонова