Новата златна ера на дамските часовници

0
853

Кои луксозни марки за часовници най-накрая дават отговор на въпроса: “Какво искат жените?

1“Чувал съм много хора в индустрията да казват, че жените не се интересуват от сложни и функционални часовници, но това не е проблема. Проблемът е, че часовникарите не са разбрали как да направят тези часовници да са интересни за жените.” Това са думите на Hamdi Chatti, вицепрезидент на часовници Louis Vuitton, който е прикован към причината, която е отнела известно време на часовникарите наистина да докоснат сърцата и умовете на жените. Louis Vuitton е сред марките, които изглежда имат възможност скоро да разбият кода.
Механизмът Tambour Monogram Tourbillon например, проектиран от La Fabrique du Temps, която беше закупена от LVMH преди три години – използва микро-ротор, за да осигури безпрепятствен изглед към Tourbillon-а и от двете страни. Разположен традиционно на 06 часа, механизма се вижда през стъкла от сапфир. Микро-роторът по този начин се намира на стратегическо място на 12 часа. Дизайна на Tourbillon-а и моста представлява мотив две листенца от цветя от Louis Vuitton(наречен Lozine). Заедно, те показват пълното цвете на всяка минута, когато Tourbillon застава напречно на моста. Резултатът е механизъм, който предлага спектакъл отвъд красотата на самия Tourbillon. “Първо си помислихме, какво е най-красивото усложнение на механизма? А след това, как можем да направим това интересно за жените и в същото време да отдадем почит към духа на Louis Vuitton?”, казва Chatti.

Женствено докосване

2Друга марка за дизайнерски часовници, която се отличава с овладяване на технологията за разбиране на жените, е Breguet. Моделът Reine de Naple е не само гордост на марката, но и украшение, което представя новите механизми, които са специално създадени за дами. Гениално в колекцията е комбинацията от елементи, за да създаде нещо уникално и женствено. Часовникът е с диаманти над три карат и Ден/Нощ индикатор на диск, който силно украсен с дневното и нощно небе на фона на лазурно син цвят. Денят се илюстрира от облаци от бял седеф, а нощното небе е осеян със златни звезди и титаниева луна. Слънцето е представено от фасетиран, гравиран ръб на колелото на баланса. Друг забележителен елемент допълващ елегантния дизайн е пръстена на корпуса с яйцевидна форма, който е инкрустиран с диаманти.
3De Grisogono е марка, която винаги дава на жените часовници, които са повече като бижу, показващо времето, като Tondo Tourbillon с концептуалнo изработен механизъм с микро-ротор и ръчно навиване. Той е поместен в корпус с диаманти в цветове, съответстващи на каишката Galuchat – запазена марка на De Grisogono.
Уважение към жените

4Patek Philippe е друга луксозна марка за часовници, която отдава почит на жените през последните години, създавайки шум около представянето на своя нов дамски часовник с диаманти и механизъм кал. 29-535 PS с хронограф – познат като Calatrava Moonphase 7121. В този случай, Patek отдава различен вид уважение към жените, като показва, че дамските модели могат да бъдат също толкова добри колкото мъжките Patek. Покоряващи цветове, ограничени до злато и сметана, и корпус с класически офицерски стил демонстрират увереност, която се харесва на жените. Точно както Patek прави с мъжки часовници.
Часовникът Blancpain Chrono Grand Date по подобен начин успява да завладее женското съзнание със забележителна финес и много индикации, благодарение на механизма движени кал. 26F8G. Разбира се, това не означава лишаване от някои украшения на часовника. В допълнение към това е пръстен с диаманти и ротор е оформен като лотосов цвят, видим през задната част на корпуса.
Това са само дамските часовници произвеждани днес, с които без проблеми ще спечелите сърцата и умовете на жените.
Онлайн магазин Timezone24.bg предлага голямо разнообразие на дамски часовници от над 40 марки европейски производители.

Източник: journal.hautehorlogerie.org