Късата коса – секси и лесна за поддръжка

0
1553

Искате да промените прическата си? Да смените цвета или дължината си.
Ако все още не сте събрали смелост да намалите драстично дължината на косата си, тази статия е за Вас.
Ето и предимствата на късата коса.
С най-голяма предимство се нарежда, това че винаги когато бързате или сте се успали сутринта, късата коса се оформя много по-бързо със сешоар или преса.
Късата коса предразполага към раздвижени и закачливи прически, леко рошави и много закачливи, вместо стандартните на кок или опашка.

Друг голям плюс на късата прическа е, че през горещите летни дни и нощи, няма да чувствате запарване около врата, а ще Ви е много прохладно.
Полагате много по малко грижи за късата коса, отколкото когато имате дълга коса. Косата Ви изглежда по здрава, защото няма нацъфтели връхчета, има блясък и е жива.
Късата и добре оформена прическа, придава на дамите много по-делови вид и интелект.
От финансова гледна точка всички продукти и козметика, която си закупувате за косата, ще я използвате много по-дълго време. 🙂
Скъпи дами не забравяйте, че независимо от дължината на косата Ви, сексапила, чара и увереността идват от самите вас.
А избора за дължина и цвят на косата оставяме на вас. Също така не забравяйте, че винаги трябва да се грижите за косата си, независимо от нейната дължина. Използвайте професионални шампоан, съобразени с това дали косата е прекалено третирана или не, дали се омазнява или е прекалено суха. Използвайте и лед всяко къпане кристали за коса, те предпазват краищата от сухота и накусване на косата при разресване.
За да имате здрава, гъста и блестяща коса, може да си правите два или три пъти в месеца маски с тривитаминол. Тривитаминол може да закупите от ветеринарна аптека. Смесете Тривитаминол с един жълтък, 2 с.л ракия, 2 с.л пшенично или бадемово масло и 2 с.л вода. Разбъркайте и с тампон втрийте в корените. Стойте с маската не повече от 2 часа, след което измийте обилно с вода и шампоан.