Красива кожа на лицето

0
573

Много жени имат проблем с кожата на лицето си. Чувствителната кожа е много трудна за поддръжка и не се влияе лесно от различни манипулации.
Тук ще Ви разкрием няколко техники за здрава и красива кожа на лицето, всички те са ни до болка познати, но нека все пак си ги припомним.
Правило номер 1 е да се намали употребата на алкохол и кафе. Тези напитки са склонни да предизвикват алергии, появява се обрив и зачервяване по лицето.

Правило номер 2 бъдете внимателни с рязката промяна на температурата. Не мийте лицето си нито с прекалено студена, нито с прекалено топла вода. Разликите в температурата дразни кожата може да се появи зачервяване или кожата да започне да се бели.
Правило номер 3 не излагайте кожата на лицето прекалено дълго на вредните слънчеви лъчи. Най-добре е когато сме на плаж да се използва слънцезащитен крем с фактор 30+.
Правило номер 4 не прекалявайте с ексфолиращите маски за лице.
Правило номер 5 препоръчително е почистването на кожата да става с термална вода, слави се с това, че успокоява кожата.
Правило номер 6 избягвахте кремове, които действат много агресивно на кожата, използвайте възможно повече биопродукти за кожата на лицето си.
Все пак ако имате прекалено проблемна кожа, и стандартните трикове не помагат, задължително се обърнете към специалист по дерматология. По негова преценка ще се направят кръвни проби и хормонални изследвания, които също дават отражение на кожата ни.

Автор: Л.Антонова