Как да имате свеж дъх и бели зъби?

0
556

Поддържането на свеж дъх и искрящи зъби е много важно както за собствения ви комфорт, така и за това да бъдете приятни за околните. Бялата и блестяща усмивка е истински привлекателна за хората, които срещате всеки ден. Тя отваря врати и печели приятели. А свежият дъх ви кара да се чувствате добре в кожата си и да общувате с околните без никакви притеснения.

Поддържането на тези две неща, обаче, не е никак лесно, тъй като ежедневно сте заети с други по-важни ангажименти. Добрата новина е, че постигането на красиви зъби и свеж дъх може да бъде и лесно само чрез следване на някои прости правила. Може би няма да ви изненада това, че тук ключова роля играят храните и напитките, които приемате.
Зеленият чай е едно от нещата, които могат да ви спасят от лошия дъх, както и да ви пречистят и освежат. Освен че ви помага да получите невероятно свеж дъх, този чай е и полезен за организма. Той премахва токсините и бактериите, които най-вероятно са причинители на хроничния лош дъх в устата. Започнете да пиете по чаша зелен чай по-често, като разбира се не прекалявате с него, и освен всичко останало ще забележите как дъхът ви ще се пречисти.
Когато сте на работа по цял ден и не можете да измиете зъбите си както трябва можете да опитате с алтернативен метод изплакване със специален разтвор за уста, който можете да намерите по магазините. Може да правите това след хранене или винаги когато усетите, че имате нужда от почистване и освежаване на устната кухина и зъбите.
Яжте повече ябълки, моркови и целина за свеж дъх и добра устна хигиена. Тези храни могат да помогнат за изчистване на натрупаните отпадъци и плака по зъбите, които причиняват лош дъх и образуване на кариеси. Също така осезаемо освежават устата и състоянието ни като цяло. Освен това са полезни, тъй като са наситени с витамини и всякакви полезни вещества.
Пийте достатъчно количество вода, за да избегнете появата на лош дъх. Приемът на повече вода през деня предотвратява много здравословни проблеми и помага за поддържане на добра хидратация на тялото, особено през лятото. Само избягвайте да пиете прекалено ледена вода, за да предпазите зъбите си.
Когато усетите, че нещо с дъха ви не е наред или просто искате да почистите устата и зъбите си след хранене използвайте освежител за уста или дъвка. Те ще ви помогнат да се избавите от неприятните хранителни остатъци и ще ви накарат да се почувствате чисти и свежи.

За Вашата блестяща и здрава усмивка се доверете на стоматолозите от http://stomcenter.bg