Здравословни котешки храни

0
126
Здравословни котешки храни

Здравословни котешки храни

Съставки:
1 супена лъжица ситно нарязан черен дроб;
1 супена лъжица царевично масло;
1 щипка сол;
2 супени лъжици Bisques;
⅓ супена лъжица извара.

Подготовка на храната за котето:

Просто смесете всички съставки добре и ги сложете в мястото за храна.
Нека разгледаме подробно изискванията за здравословна храна. Понякога собствениците на котки не осъзнават вредата, която причиняват на своите котки, като ги хранят с остатъци. Според последните проучвания, които доказват, че високите нива на живак са били открити в консервирана храна, чиято опаковка е с калай. Няма начин да разберете дали котката е алергична към всеки конкретен вид вещество или не, а когато вие просто ги храните с бучки от консервите, които са лесно достъпни на пазара, вие всъщност може да им навредите повече. Тогава логично идва въпроса как да се грижите за вашия домашен любимец по най-добрия и здравословен начин? Ето един бърз списък на нещата, с които котките могат да се хранят, без да се засяга тяхното здраве:
Мляко: уверете се, че не е прекалено горещо. Препоръчително е да се разреди млякото малко, ако с него няма да се хранят малки котета. То помага при храносмилането.
Сирене: регулира храносмилането и има свойството да предотвратява болки в стомаха.
Хляб: всяка котка има лични фаворити. Някои котки не ядат коричките, а само средата. Други предпочитат да се търкаля хляба, докато стане с форма на бучка или те няма да го докоснат. (Никой не казва, че грижите за котки са лесни).

Месо и риба: всички видове риби обикновено са подходящи, с изключение на някои консервирани риби като риба тон. Така също, повечето меса са подходящи за котки, но никога не се хранят котки с раци, защото черупката може да причини разкъсвания на стомаха.

Източник: http://zoo-store.bg/