Дамски часовници – характеристики, които правят един часовник наистина уникален

0
982

Модата и модните аксесоари винаги са били важни за модерната жена. Един от най-добрите начини да се отличавате е да имате един наистина уникален часовник, който да е и практичен и стилен. Въпреки това, вие не искате просто някакъв часовник, важно е да намерите един, който е впечатляващ, стилен и представлява вашата личност.

Съществуват четири основни характеристики, които правят един часовник наистина уникален. При смесване и съвпадение, тези параметри могат да се комбинират, за да се създаде специален и интересен модел. Цветът на циферблата, стилът и материалът на каишката, както и формата на корпуса предлагат различни вариации, които правят часовниците интересни и модерни.

Цвят на циферблата
Цветът на циферблата на един дамски часовник, може да направи дори най-простият модел интересен. Единственото общо изискване при търсенето на часовник с уникален външен вид е да откриете модел с циферблат, който е с лесно разпознаваеми индикации, в противен случай няма да го използвате по предназначение! Циферблатите на дамските часовници имат толкова много различни цветови варианти, че вашите възможности за избор са почти неограничени. Можете да избирате от цветове на бижута, като изумруд и сапфир, или класически цветове като черно, бяло или бронз. Освен това има модели с дизайни на циферблата, като сърца, звезди и др.
1
Стил на каишката
След като сте решили какъв цвят искате да е циферблата на часовника ви, идва време да намерите каишка със стил, който да го допълва. Подобно на циферблатите, каишки също имат множество цветове, от които да избирате. вариращи от черно и бяло до ярко розово, синьо и жълто. Каишките, за разлика от циферблатите обаче, са в стилове като кожи от животни или полка точки. Ако изберете метална верижка, също имате множество опции, като например верижки от стомана или керамика в различни форми и покрития(злато, сребро, платина).
При избора на гривна е важно намерите цвят и стил, който ви харесва, а също, който съвпада с другите ви бижута. Ако притежавате предимно бяло злато, сребро или платина, може да предпочетете да изберете верижка от бяло злато или сребро. Ако притежавате предимно жълти или розово златни бижута, тогава вероятно ще бъде по-добър избор за вас верижка с такова покритие.

Форма и стил на корпуса
Въпреки, че може би не толкова важно, колкото цвета на циферблата, формата на корпуса, която избирате за вашия часовник може да го направи дори по-интересен и забележим. Традиционна кръгла форма на корпусите е все още популярна. Въпреки това са на разположение форми, като овали, правоъгълници и квадрати. Ако искате да сте с наистина уникален дамски часовник, има модели на разположение във формата на котки, или такива, които са вградени в модерни верижки. Дори скучните и традиционни форми имат вариации, като правоъгълници с извити или обърнати страни.

2

Заедно с формата на корпуса е налице и въпросът за това, какво искате за самата визия на часовника. Повечето дамски часовници имат само най-основните индикации на циферблата, като тези за часовете, обаче някои от тях имат допълнителни дисплей за индикация на датата. Отвъд допълнителните дисплей, трябва да се запитате какъв тип 12 часови маркери на циферблата бихте предпочели: числа, сегменти или само със стрелки. Номерираните циферблати позволяват най-лесното разчитане, циферблатите със сегменти са следващите, докато при тези само със стрелки, може да ви бъде трудно да познаете точното време.

3

Материал на гривната
Крайната променлива в изграждането на вашия уникален и интересен часовник е да решите какъв материал бихте искали да бъде каишката или верижката. Каишките могат да са от каучук, силикон или кожа, докато верижките могат да стомана, керамика или титан, като всяка си има собствените предимства. Материалът на гривната трябва да бъде отново такъв, който съвпада и си отива с аксесоарите, които вече притежавате.

За повече информация се съветвайте със специалисти в продажбите на часовници от https://timezone24.bg